Ο μέτριος δάσκαλος μιλάει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο εξαιρετικός δάσκαλος δείχνει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει.

Μαρία Πετροπούλου

Καθηγήτρια Φιλολογίας – Αρθρογράφος – Συγγραφέας

Εγγραφείτε στην προσωπική μου ιστοσελίδα για να ενημερώνεστε σχετικά με τα φιλολογικά , πανελλήνιες και άλλα θέματα που απασχολούν μαθητές για την επιτυχία τους.

My Socials

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

YouTube subscribers
  • @yt_account

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Twitter followers
  • @tw_account

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Facebook subscribers
  • @fb_account

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Λίγα λόγια για εμένα

Φιλόλογος – Ειδίκευση στα Νέα Ελληνικά σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Διδακτική  πείρα -Καινοτομία

Η διδακτική πείρα-καινοτομία μου αναδεικνύεται μέσα από δημιουργικές και πρωτοποριακές προσεγγίσεις στη φιλολογία.

Δημιουργός – συγγραφέας σύγχρονων σχολικών βοηθημάτων

Ως δημιουργός και συγγραφέας σύγχρονων σχολικών βοηθημάτων, προσφέρω πρωτότυπα και κατανοητά εκπαιδευτικά υλικά που ενθαρρύνουν την ανακάλυψη, τη δημιουργικότητα και την εμβάθυνση των μαθητών.

Αρθρογράφος

ΒΗΜΑ, ALFAVITA, PROTAGON, εφημ. “Πατρίς”

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μου! Είμαι καθηγήτρια φιλολογίας με αρκετά χρόνια εμπειρίας και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας λίγα λόγια για το επάγγελμά μου και την πορεία μου προς την επιτυχία.

Από πολύ μικρή ηλικία αισθανόμουν μια παράξενη έλξη για τη γραπτή και προφορική έκφραση. Η λατρεία μου για τη γλώσσα και τον λόγο με οδήγησε να ασχοληθώ με τη φιλολογία, ένα επάγγελμα που συνδυάζει την αγάπη μου για τη γραφή και την ανάλυση κειμένων.

Με πάθος και αφοσίωση, έχω εργαστεί ως καθηγήτρια φιλολογίας για αρκετά χρόνια. Η προσωπική μου ανάπτυξη και η συνεχής επιδίωξη της γνώσης με οδήγησαν σε ένα επίπεδο εμπειρίας που πιστεύω ότι μπορεί να επωφελήσει τους μαθητές μου.

Στους μαθητές μου, επιδιώκω να δημιουργήσω ένα περιβάλλον όπου θα νιώθουν έμπνευση και αυτοπεποίθηση. Πιστεύω ότι η εκπαίδευση δεν πρέπει να περιορίζεται απλώς στη μετάδοση πληροφοριών, αλλά πρέπει να ενθαρρύνει την ανάπτυξη κριτικής σκέψης, δημιουργικότητας και αυτονομίας στους μαθητές.

Σύγχρονα Σχολικά Βοηθήματα

Πρωτότυπα και κατανοητά εκπαιδευτικά υλικά που ενθαρρύνουν την ανακάλυψη, τη δημιουργικότητα και την εμβάθυνση των μαθητών.

Τράπεζα Θεμάτων – Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γʹ Λυκείου

Το κλειδί της επιτυχίας για μαθητές με όραμα!

Τράπεζα Θεμάτων – Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Βʹ Λυκείου

Το κλειδί της επιτυχίας για μαθητές με όραμα!

Κριτήρια Ενιαίας Εξέτασης | Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Αʹ, Βʹ, Γʹ Λυκείου

Με στόχο τις Πανελλαδικές Εξετάσεις!

Νέα Ελληνικά Γ΄ Λυκείου | Κριτήρια Συνεξέτασης

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα απαραίτητο συμπλήρωμα (ως συνέχεια του εγχειριδίου μας «Νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία Γʹ Λυκείου»)

Νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία Γ΄ Λυκείου

Μεθοδολογία – εφαρμογές – ασκήσεις | Θεωρία – εφαρμογές – ασκήσεις | 35 θεματικές ενότητες σε διαγραμματική μορφή 45 κριτήρια αξιολόγησης

Άρθρα

Σχετικά άρθρα μου

Μαϊ 2023

Τεχνητή νοημοσύνη: Ο αντίπαλος της εκπαίδευσης;

«Το γεγονός πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών, να παρέχει έγκυρες και αξιόπιστες πληροφορίες, πρωτότυπες και έξυπνες απαντήσεις δεν αρκεί για να απαξιώσει τον ρόλο του δασκάλου. Ο εκπαιδευτικός είναι και θα είναι πάντα αναντικατάστατος και αυτός και η εκπαιδευτική πράξη»

Μαϊ 2023

Μνημεία: Οι Ιχνηλάτες της Ιστορίας

«Η αδιαφορία του σημερινού ανθρώπου, του εγκλεισμένου στον ατομικισμό του, για οτιδήποτε συνιστά συλλογική μνήμη τον ωθεί στο να στραφεί στον απόλυτο νεωτερισμό. Έτσι, αφήνουμε και σβήνει ο παραδοσιακός ψυχισμός μας»

Φαίη Πετροπούλου
Φαίη Πετροπούλου
2023-10-28
Από τα πιο κατατοπιστικά βοηθήματα Έκθεσης-Λογοτεχνίας!
Fotini Gkika
Fotini Gkika
2023-10-28
Εξαιρετική καθηγήτρια με διαφορά
iwanna papadopoulou
iwanna papadopoulou
2023-10-01
Η καθηγήτρια μου❤️❤️ Με πολλές γνώσεις, οργάνωση στο μάθημα και ασχολείται πολύ με το αντικείμενο της. Πολύ καλή στον τρόπο που διδάσκει για όλες τις τάξεις του Λυκείου, αλλά και για προετοιμασία για πρότυπα σχολεία. Το μάθημα είναι πάντα στοχευμένο και ευχάριστο.
John Tsironis
John Tsironis
2023-09-23
Η κυρια Μαρία είναι παρά πολύ καλή φιλόλογος.Επίσης είναι ένας πολύ χαρούμενος και δοτικος άνθρωπος.
Victoria Triantafillou
Victoria Triantafillou
2023-09-22
Εχει πολλες γνωσεις στο συγκεκριμενο μαθημα και ετσι σε λιγο χρονο καταφερνει να καλυψει μεγαλο μερος της υλης. Πολυ καλη καθηγητρια!!!
Iliana Giannakopoulou
Iliana Giannakopoulou
2023-08-15
Η κυρία Πετροπούλου είναι μια πραγματικά εξαίρετη καθηγήτρια. Αγαπά πολύ το αντικείμενό της και θέλει διαρκώς να ενημερώνεται σχετικά, και να εξελίσσεται! Εχει μεταδοτικότητα, είναι πλήρως καταρτισμένη επαγγελματικά (άριστη γνώση της θεωρίας και των διδασκόμενων θεματικών κύκλων, εξαιρετική ανάλυση και καθοδήγηση στην ερμηνεία των λογοτεχνικών κειμένων) και κάνει ενδιαφέρον και υπερπλήρες μάθημα. Το συγγραφικό της έργο είναι επίσης, εξαιρετικά καλογραμμένο και επίκαιρο (ανανεώνεται και εμπλουτίζεται συνεχώς), βοηθητικό για τον μαθητή και το διακρίνουν πληρότητα, μεστότητα και σαφήνεια. Προσωπικά έμεινα άκρως ικανοποιημένη από τη συνεργασία μας! Η απόδοσή μου στις εξετάσεις ήταν πολύ υψηλή! Την συστήνω ανεπιφύλακτα!
CaptainAlexisGR
CaptainAlexisGR
2023-07-27
Εξαιρετική καθηγήτρια. Πολύ μεταδοτική, ευδιάθετη και είναι διατεθειμένη να δουλέψει με όρεξη και ζήλο για να σε βοηθήσει να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου.
Pat Vlachopanou
Pat Vlachopanou
2023-07-26
Χρησιμοποιώ τα βιβλία της κας Πετροπούλου και ομολογώ ότι είναι πολύ αξιόλογα. Κάθε φιλόλογος οφείλει να τα έχει στη βιβλιοθήκη του. Οι πληροφορίες παρουσιάζονται με σαφήνεια και επιστημονική ακρίβεια, ενώ η δομή τους είναι άκρως οργανωμένη και εύκολα κατανοητή. Είναι εμφανές πως η συγγραφέας έχει διεξοδική γνώση του θέματος και καταφέρνει να το παρουσιάσει με λογική σύνεση και εμπειρογνωσία.