Κριτήρια Ενιαίας Εξέτασης | Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Αʹ, Βʹ, Γʹ Λυκείου

Μαργαρίτη Ι. ΣοφίαΠετροπούλου Δ. Μαρία

Κριτήρια Ενιαίας Εξέτασης | Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Αʹ, Βʹ, Γʹ Λυκείου

N-id: 1736
Κατηγορίες: Κυκλοφορίες 202210% ΈκπτωσηΑ’ ΛυκείουΒ’ Λυκείου ΦιλολογικάΓ’ Λυκείου Φιλολογικά
Σελίδες: 384
Σχήμα: 17 x 24
Xρονολογία: 2022
ISBN: 978-960-456-579-5
Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Με στόχο τις Πανελλαδικές Εξετάσεις!

H νεοελληνική γλώσσα και η νεοελληνική λογοτεχνία συναντήθηκαν, ως έπρεπε, στο νέο σύστημα συνεξέτασης του Υπουργείου Παιδείας. Τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις στη διαδικασία πρόσληψης και διδασκαλίας του μαθήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, το βιβλίο Κριτήρια Ενιαίας Εξέτασης, Αʹ, Βʹ, Γʹ Λυκείου περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για μια ολοκληρωμένη επανάληψη του μαθητή όλων των τάξεων του Λυκείου και μελλοντικό υποψήφιο των Πανελλαδικών.

Απώτερος στόχος μας είναι να είναι ένα στοχευμένο και αποδοτικό βοήθημα τόσο για την επανάληψη των θεματικών ενοτήτων με βάση τα σχολικά εγχειρίδια του γενικού Λυκείου, όσο και για την εξάσκηση σε θέματα θεωρίας σύμφωνα με τις τρέχουσες εξελίξεις που υποδεικνύονται από το ΙΕΠ. Παράλληλα, έχουμε επιλέξει λογοτεχνικά κείμενα αντίστοιχα με τις ενότητες, τα οποία ενδείκνυνται για παραγωγή ερμηνευτικού σχολίου. Τέλος, έχουμε ενσωματώσει νέου τύπου Πολυτροπικά κείμενα που προκαλούν γόνιμο προβληματισμό και διεγείρουν την κριτική σκέψη του μαθητή.

Το βιβλίο περιλαμβάνει:

  • 50 ολοκληρωμένα Κριτήρια Ενιαίας Εξέτασης που καλύπτουν μεγάλο μέρος από τους θεματικούς κύκλους και των τριών τάξεων του Λυκείου
  • Πολυτροπικά κείμενα
  • Ενδεικτικές απαντήσεις των κριτηρίων ενιαίας εξέτασης
  • Ενδεικτικό σχολιασμό των πολυτροπικών κειμένων.

Το βοήθημα αυτό είναι το αποτέλεσμα της αγάπης μας για το γλωσσικό μάθημα και της επιθυμίας μας για τη διευκόλυνση και προαγωγή των ικανοτήτων των μαθητών και τον εμπλουτισμό του αποθέματος εκπαιδευτικού υλικού των συναδέλφων μας.

Παρόμοια Βιβλία